Kaynak Belirtmek
İnternetin hayata girmesiyle bilgi paylaşımı denilen şey hızla arttı ve heryerde her türlü bilgi kolayca bulunabilir oldu. Birde forum siteleri varki belli bir konu üzerine ilgili insanların bilgilerini paylaştıkları ve öğrendikleri güzel platformlar oluştu.. Örnek vermeye gerek yok şu anda hepimiz o sayfalardan birine bakıyoruz.
Ancak benim şahsi kanaatim bilgi paylaşılırken aynı zamanda bilginin kaynağıda paylaşılmalı. Bilginin kaynağı verilen bilginin içeriği kadar (hatta daha fazla) önemli bir paylaşımdır. Konu hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak isteyecek kişilerin araştırma ve yol bulmasına kolaylık sağlayacaktır. Ayrıca bilginin kaynağını paylaşmak o bilgiye ve ilk sahibine karşı olan saygınızı da gösterecektir.
Tabiiki reklam prosedürleri vs vs gibi şeyler karşımıza o sitenin önderleri tarafından uyarı almamıza neden olabilir. Ama önemli olan niyet olduğundan bu tür kaynak paylaşımının forum yöneticileri tarafından mantıklı karşılanacağını umut ediyorum.
yazdığınız yazı, çizdiğiniz resim yada herne ise o bilgi altından ufacık "Kaynak : xxxxx" yazması; ticari olarak kimseyi ne kar ettirir nede zarar. Ama bilgi paylaştıkça çoğalır kelimesi bir kez daha kazanmış olur.
Neden böyle bir başlık açtığıma gelince; yaklaşık 3 aydır bu sitede faal bir okur-yazar olarak bulunmaya gayret ediyorum. ancak bazı arkadaşların yazılarının yada resimlerinin başka kaynaklardan kopyala-yapıştır kolaylığıyla yaptıkları çalışmalar altında kaynak olmadığı için benim için ucu açık ve güvenilir olmayan bir bilgi olduğunu belirtmek isterim.
Kaynak paylaşımı sizi asla küçültmez tam tersine size daha fazla güven duyulması gerektiğinin bir işaretcisi olur.
Saygılarımla
Deniz
|