Tekil Mesaj gösterimi
  #1 (permalink)  
Alt 13-05-2009
Extreme - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Extreme Extreme isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator

Tecrübe Puanı: 24
Extreme has much to be proud ofExtreme has much to be proud ofExtreme has much to be proud ofExtreme has much to be proud ofExtreme has much to be proud ofExtreme has much to be proud ofExtreme has much to be proud ofExtreme has much to be proud ofExtreme has much to be proud of
Signal Cantenna (Teneke anten)

Adından da anlaşıldığı gibi yapımı basit olan bu anten konserve kutusundan ibarettir.
Gerekli malzemeler bir adet 85-90mm çapında konserve kutusu, bir adet N şase veya BNC konnektör31.2mm uzunlukta ve 2mm kalınlıkta bakır tel, 50cm kadar rg58 kablo ve bağlantıyı yapmak istediğiniz konnektörler.
Kutu çapı bize çalışma frekansını tayin etmektedir wifi için (2.4ghz) en iyi frekansı 85-90mm çapındaki kutular uygunmuş, ben bu çapta kutu bulamadığım için 98mm 1.kanala en yakın frekansı karşılıyan117mm uzunluktaki bu tenekeyi kullandım sizler daha uygun kutular seçebilirsiniz.Anten için hesaplamayı da şu linkden faydalandım.

http://www.saunalahti.fi/elepal/antenna2calc.php

Antenin verimine gelince, buda yönlü antenlerden olup ani çevirmelere hemen tepkisini veriyor, fakat benim kullandığım kutunun çap ve uzunluğunun pek uygun olmadığını biliyorum yinede kıyaslama yapcak olursam diğer yapmış olduğum yönlü antenlere göre buda 6db civarı bir kazanca sahiptir diyebilirim.Bu anteni extradan uyduda kullanılan çanakların merkezine sabitlediğimizde kazancının hatrı sayılır bi şekilde arttığını görebiliriz.Yapacak arkadaşlara şimdiden kolay gelsin.